Найдивовижніші парки світу

Парк 200 Будд, Лаос

Чудернадські скульптури і таємнича атмосфера цього парку заворожують з першого погляду. Пам’ятники Будд, змії, боги та загадкові міфічні герої — все це витвір безмежної фантазії та майстерності рук Бунлиа Сулітата — одного з релігійних лідерів Лаоса.

Найкрасивіші парки світу - Парк 200 Будд, Лаос

Підійшовши до статуй ближче, мимоволі дивуєшся — наскільки ретельно автор продумав кожну дрібницю! Всі фігури мають унікальний вираз обличчя, образи продумані аж до ледь помітних складок на одязі та лусочок на шкірі змій. Деякі скульптури 20 метрів заввишки, та є й такі, що не перевишують зросту маленької дитини.

За 5 км від парку знаходиться місто Нонг Кхаі, тож туристи зазвичай приїжджають сюди на велосипедах.

Зелене озеро, Австрія

Незвичайний парк в місті Трагоесс, Австрія, мабуть, єдине місце на Землі, де Ти можеш помилуватися звичними наземними краєвидами під водою. Тільки уяви собі, пливеш Ти з аквалангом, а на зустріч Тобі «підводні» дерева, лавочки і протоптані кимось стежки.

Найкрасивіші парки світу - Зелене озеро, Австрія

Справа у тому, що взимку озеро в цьому парку зовсім неглибоке, всього 2 м глибиною, а от влітку водойма розливається і затоплює все навкруги до 10 мертів заввишки. Це і приваблює сюди затятих дайверів.

Найкрасивіші парки світу, фото - Зелене озеро, Австрія

Оскільки вода в озері прозора та чиста, Ти можеш побачити тут рибок та фотографуватися під водою аж до настання морозів.

Парк грішників, Таїланд

У Парку грішників неподалік від м. Бангког перед Тобою відкриється жахлива картина пекла на Землі. Скульптури страждаючих людей, дивна музика і потойбічний голос, що розповідає про всілякі страхіття (на щастя, тайською мовою), наводять справжній жах.

Найкрасивіші парки світу, фото - Парк грішників, Таїланд

Європейці часто відвідують це місце без дітей, а от таїландці приводять сюди своїх крихіток заради виховання.

Парк космічних роздумів, Шотландія

Цей незвичайний парк — результат кропіткої роботи подружжя Чарлза Дженкса та Меггі Чесвік. Тут воістину відчуваєш себе лиш піщинкою в космічному морі Всесвіту. Дивні мости, нетрадиційної форми сходинки та штучні горби доповнюють оригінальні алюмінієві фігури. Цей парк неодмінно варто відвідати юним фантазерам та всім любителям космічних досліджень.

Найкрасивіші парки світу, фото - Парк космічних роздумів, Шотландія


Парк квітів Кьокенхоф у Нідерландах

Парк займає величезну площу і славиться безмежними тюльпановими полями. 32 га парку вміщують понад 100 різновидів цих дивовижних квітів. Немов у райський сад потрапляєш, відвідавши це місце!

Найкрасивіші парки світу, фото - Парк квітів Кьокенхоф у Нідерландах

Для туристів парк відкривають лише навесні: з березня до травня. А у квітні тут проходить вражаюче красивий Парад квітів.

Парк Франциско Альварадо, Коста-Ріка

Запрошую Тебе у царство дивовижного ландшафтного дизайну. Тут можна помилуватися величними слонами, мавпами та іншими тваринами з зеленого кипарису. Та основна родзинка парку — лабіринт рослин з розкішними зеленими арками та гігантськими, покритими мохом "живими" скульптурами.

Найкрасивіші парки світу, фото - Парк Франциско Альварадо, Коста-Ріка

Найкрасивіші сади світу, фото - Парк Франциско Альварадо, Коста-Ріка

Парк птахів «Джуронг», Сингапур

Парк став домівкою для 9 000 птахів зі всієї планети. Блукаючи тутешніми зеленими лабіринтами, виникає враження, что птахів у парку ніхто не утримує. Вони ніби живуть на волі, адже тут немає ані вольєрів, ані кліток.

Туристи найбільше полюбляють спостерігати за папугами — їх тут аж 110 видів. Захоплює подих і павільйон зі штучним водоспадом. Серед цієї краси мешкають 1500 видів птахів.

Найкрасивіші парки світу, фото - Парк птахів «Джуронг», Сингапур

Королівство карликів у Китаї

В одному з сіл Китаю живуть виключно карлики. Час від часу вони одягають чарівні казкові костюми та проводять екскурсії для туристів своїми домівками, схожими на грибниці або дерева.

Найкрасивіші парки світу, фото - Королівство карликів у Китаї

Обслуговують парк теж карлики. І хоча дехто вважає такі екскурсії принизливими відносно маленьких людей, проте парк набрав шаленої популярності, до того ж, і чудові прибутки місцевій владі приносить.

Шахматний парк у Японії

Жителі міста Осака дуже люблять парк, присвячений шахматам. Шахматна тема у парку всюди — на лавках, доріжках, дитячих майданчиках та столах. Тож місцеві часто приходять сюди з дітьми — розважитися та пограти в шахи. Всі предмети виготовлені з дешевих та екологічно чистих матеріалів.

Найкрасивіші парки світу, фото - Шахматний парк у Японії


Музей творення, США

Це музей, де біблійна історія поєднується з науковою гіпотезою щодо походження всього живого на Землі. Тут Ти можеш побачити величезних динозаврів у русі та гігантський Ноєв ковчег, біблійні пам’ятки та кістки давно вимерлих тварин (більшість із них справжні!).

Найкрасивіші парки світу, фото - Музей творення, США

Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу